Naslovnica Islam Islam za početnike Djevojčica bolesna od sihra koji je bio skriven u njenoj lutki

Djevojčica bolesna od sihra koji je bio skriven u njenoj lutki

1539
sihr magija

Šejh Halid el-Habeši poznat po učenju rukji i svom znanju o nevidljivom svijetu, spominje za ibret čudan događaj jedne djevojčice koja bi (zbog stanja koje je pogodilo) 10 puta u toku dana učila suru El-Bekare, te je šejh u ovom dersu upozorio o slijdećoj pojavi i izmedju ostalog rekao:

“Ušli smo u njenu kuću, te učenom vodom počeli prskati po stvari, kada smo došli do kovčega, i njega smo naprskali, tada je djevojčica počela (nekontrolirano) da vršiti. Rekao sam: Otvorite taj kovčeg! Šta je u njemu? Želim pronaći sihr! Rekli su da su u njemu igračke. Djevojčica je vrištala, dok sam vodom prskao po igračkama, a ja sam ih vadio jednu po jednu, dok nisam došao do plišane lutke, koju mnoge, mnoge djevojčice posjeduju i na ovo upozoravamo, draga braćo! Uzeli smo lutku, i čim sam je poprskao učenom vodom, djevojčica je pala na zemlju, kotrljajući se, vrištala je: “Spalio si me! Spalio si me!” Zatim je kazao (džin): “Stalno boravim u toj lutki, sve dok ne dođe noć, kada me ona (djevojčica) uzima kod sebe u naručje.”

Nakon toga, lutka je bila uništena, a ova djevojčica je ubrzo izlečena hvala Uzvišenom Allahu.

Šejh je zatim upozorio na ovakve stvari i primjere, te rekao da su se nakon ovog događaja, javile mnoge sestre koje su sebe pronašle u ovoj priči.

Završava šejh: “O braćo i sestre, pripazite se se ovakvih stvari (igračaka sa likovima, lutki, itd.,) jer one su u potpunosti nacrtani/oblikovani likovi, kojima samo duša fali. A koliko samo džina i šejtana spominju ovakve priče, gdje kažu: “Mi ulazimo u ovakve stvari i slike, sve dok ne ostanemo u toj kući u kojoj radimo – šta god poželimo!”

Molim Allaha da ova priča bude za pouku svima, te da Uzvišeni Allah sačuva muslimane i muslimanke.

Izvor: Fb stranica Oazasrece
Obrada: Menzhedž