Naslovnica Ostalo Aktuelne teme Pojava kraljevske uleme je i te kako mizerna pojava!

Pojava kraljevske uleme je i te kako mizerna pojava!

597
Ulema vladara

Da kraljevski učenjak obuče jedan od kostima koje plesačice oblače, a zatim počne plesati za šaku para (dolara) bilo bi manje prezrenije od toga da on svojom vjerom stiče dunjaluk.

Kad god vidim nekog od kraljevskih učenjaka ja se odmah prisjetim riječi nekih selefa:
„Da ja tražim/stičem dunjaluk frulom draže mi je nego li da ga tražim/stičem svojom vjerom.“ (Ahmed Semir)

Istinu si kazao Ahmede… a koliko li je samo takvih! A ima ih i koji govore: „Tramp i Amerika vode svijet ka miru“, i zatim moli za njegov uspjeh.

Drugi pak kažu: „Dozvoljeno je velijul-emru (predpostavljenom) da ubije jednu trećinu naroda kako bi se sačuvala druga trećina!“.

Čak cijele komisije odobravaju velijul-emru da privodi koga hoće i zatvara usta kome hoće samo zbog „opće meslehe“!

Ti takvi nisu učenjaci koji su vremenom zalutali, naprotiv, oni su lutke koje je međunarodna zajednica dugo pravila, i zatim im dodijelila lažni legitimitet. O tim takvim „učenjacima“ naš Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je kazao: „Najviše čega se bojim za moj ummet su zabludjeli imami.“ (Ahmed u Musnedu,27485)

Oni su najgora stvorenja, a titule tipa „šejh“ ili „doktor šeriata“ za te takve ne vrijede ništa više od „Nobelove nagrade za mir“ koju su dobili Šimon Peres (židov) i Menahema Begina (židov)!

I nema niti jednog zla u muslimanskim zemljama a da ti takvi „učenjaci“ nemaju udjela u tome, tako što omogućuju nastavak i trajanje zuluma, a sve to pod plaštom vjere!
Allah nam je dovoljan, a divan li je On zaštitnik.

Napisao: Dr. Ijad Kunejbi
Izvor: https://www.facebook.com/eyadqunaibi/posts/2055702381325120
Prtevod: Menhedž