Naslovnica Akida Predznak Sudnjeg dana: Pojava satelitskih prenosa

Predznak Sudnjeg dana: Pojava satelitskih prenosa

676
satelit, predznaci sudnjeg dana
Satelitska antena ispred kuće u pustinji Karakum u Turkmenistanu

Visoko iznad naših glava se danas nalazi više od sto i trideset hiljada različitih satelita, sa svakavim programima koji su puni nevaljaština i smutnji, a određene nagovijesti općih iskušenja spomenute su u gore navedenom hadisu: “Djelima (dobrim) dočekajte iskušenja koja su poput najmračnijeg dijela noći…“

O iskušenjima satelitskim programima nagoviješteno je u hadisu, koji bilježi Ibn Ebi Šejbe u svom Musennafu sa vjerodostojnim lancem prenositelja, da je Huzejfe ibn Jeman, radijallahu anhu, rekao: “Samo što se na vas nije sručila zlo iz nebesa, i doprijet će čak do el-fejafija!” Neko je upitao šta je el-felafij, a Huzejfe je dogovorio: “Suha (beživotna) zemlja“.

Arapi riječ es-sema upotrebljavaju u značenju svega što je iznad čovjeka, poput nebesa, svemira itd. U “Lisanu-l-arabu” stoji da je es-semau je sve što je iznad čovjeka i što ga nadvisuje.

Televizija danas prenosi sve što emitiraju sateliti, od fitne do razuzdanosti, do te mjere da i oni koji žive u pustinji u šatorima, na suhoj i mrtvoj zemlji, nisu zaklonjeni od ovih iskušenja i smutnji.

linija

Prema knjizi Kraj svijeta
Autor: Muhammed el-Arifi

Priprema i naslov: Menhedž
Klikni ovdje za ostale predznake Sudnjeg dana iz iste knjige