Naslovnica Islam Dove Dova da Allah uputi djecu i otkloni porodične i bračne probleme

Dova da Allah uputi djecu i otkloni porodične i bračne probleme

1842
dova

Sveukupne prilike mjesta i vremena u kojem živimo doprinijele su da se mnogi muslimani suočavaju sa porodičnim problemima na relaciji roditelj-dijete, kao i na relaciji među samim supružnicima. Mnogi su, čak, došli u situaciju kada polako gube svoje porodice, nemajući znanja niti snage da porodicu vrate u okrilje zdrave muslimanske porodice.

Jedno od rješenja je da se počne raditi na odgoju porodice, koji je dugotrajan proces koji zahtijeva islamsko znanje i strpljivost. O ovome možete da pročitate u savjetima šejha Munedžida, na linku ovdje.

Praktičan rad na odgoju porodice treba biti popraćen i dovom, molbom Allahu da nam pomogne u našem trudu ili da izlaz iz problema. Gotovo da je nemoguće naći knjigu ili savjet islamskih učenjaka o odgoju porodice a da se u njima ne nalazi konstatacija da je dova najjače oružje vjernika. Stoga, svaki razuman vjernik treba iskoristiti ovo oružje i usmjeriti ga na postizanje uspjeha za sebe i svoju porodicu na obadva svijeta.

Jedna od najupečatljivijih i najboljih dova kojom se od Allaha traži dobro za nas i naše porodice, te za rješavanje porodičnih problema, jeste kur'anska dova koja se spominje u suri Furkan, a koja glasi:

linija

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

linija

“Gospodaru naš, podari nam u ženama našim i djeci našoj radost i učini da se čestiti na nas ugledaju!” (El-Furkan, 74)

linija

Zašto je ova dova posebna?

Pomenuta dova je posebno značajna iz sljedećih razloga:

  • Ovo je kur'anska dova, spomenuta u Kur'anu, pa je to prvi razlog njene velike vrijednosti
  • Ovom dovom su molili Allaha najbolji i najbogobojazniji ljudi, koje je Allah nadahnuo da Mu upućuju ovu dovu.
  • Ovom dovom se traži najveće dobro od Allaha, ono dobro koje će nas učiniti predvodnicima u dobru tako da se čestiti vjernici ugledaju na nas.

dova za porodicne probleme, dova, porodicni problemi, dova za djecu, bracni problemi

Učite ovu dovu svakodnevno jer je potreba za učenjem ove dove danas i te kako velika. Također, podijelite dovu sa drugima, kako bi se i oni okoristili.
linija

Priprema: Menhedž