Naslovna Islam Slobodni robovi

Slobodni robovi

309
covjek

Nekada vlasnik ne zabranjuje njegovim robovima da igraju, pjevaju, niti da se opijaju, sve dok ih to odvraća od samog razmišljanja da traže slobodu ili da mu se suprotstave kada vide da im uzurpira njihovu ljudskost i njihovu čast. Ovo je ta “sloboda robova”… sloboda upražnjavanja užitaka koji su razlog da oni ostajanu i dalje robovi!

U našem vremenu kada “vladar” oduzme od svog naroda njihovu hranu, pa su prinuđeni da jedu ono što nađu po kontejnerima smeća, a on i njegova pokvarena svita troše milijarde u njihovim uživanjima na krajnje bezuman način!

Kada “vladar”daje bogatstva muslimana njihovim neprijateljima, da bi u zamenu za to dobili rakete koje će raskomadati njihova tjela!

Kada ljudi izgube njihov posao, kada budu izgnani iz svojih domova, kada ekonomiju zadesi kolaps, i kada onaj koji je juče bio ponosan postane ponižen!

Onda je najlakši poklon koji vladar može pokloniti svojim robovima “proširenje granica slobode robova”: igrajte, pjevajte, pijančite se, drogirajte se, razgoličavajte se, radite razvratne stvari, skrnavite sve što je sveto, pobunite se protiv vaše vjere…

Pa se time postignu tri cilja:

1) Od robova se odstranjuje osjećaj potlačenosti, pa se pobune, ali protiv dina (vjere) koji je došao da im da slobodu!

2) Iz robova se istrgne najveći pokretač za traženje slobode i revolucije protiv zulma (nepravde): a to je vjera! I rezultat toga je da robovi ostaju i dalje robovi.

3) I robovi i njihovi vlasnici ostaju robovi kod Svjetske vlade!

A da bi se ovo ostvarilo, potrebno je teren očistiti od vjernika koji nose risalu Ribi’ ibn Amira: “Allah nas je poslao da robove izbavimo iz robovanja robovima, u robovanje Allahu, i iz nepravde drugih religija u pravdu islama, i iz tjeskobe dunjaluka, u širinu dunjaluka i ahireta”.

Dr. Ijad Kunejbi
Izvor: https://www.facebook.com/eyadqunaibi
Prevod: Menhedž